Je wilt jouw huis verkopen, maar hoe zorg je voor een perfecte eerste indruk? - B&F Makelaar Den Haag

Je wilt jouw huis verkopen, maar hoe zorg je voor een perfecte eerste indruk?

Verkoopstyling in combinatie met goede fotografie biedt hierbij de uitkomst. Het is dé manier om je huis optimaal te presenteren zodat deze er uitspringt op de woningsites.

De eerste indruk

Jouw huis krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken. 90% Van de kijkers besluit in de eerste minuut al (onbewust) om een huis wel of niet te kopen. ‘Een goed gevoel’ speelt hierbij een belangrijke rol. De eerste indruk van je huis verdient dus heel veel aandacht.

We geven je hieronder 6 stylingtips, waarmee jouw huis positief opvalt op de woningsites en tijdens de bezichtigingen. Tijd voor actie!

1 ) Houd je huis neutraal

De koper is op zoek naar een huis waar hij zijn “thuis” van kan maken, niet naar het huis van iemand anders dat hij misschien wil kopen. Presenteer je huis daarom zo neutraal mogelijk. Pak persoonlijke spullen alvast in en vervang accessoires met felle kleuren of drukke prints. Laat de kijkers zich focussen op de mogelijkheden van het huis en laat ze dromen over hoe het zou zijn wanneer zij er zouden wonen. Zorg dat de pluspunten van jouw woning opvallen en voorkom dat ze afgeleid worden door de inrichting. Ruim goed op en schilder de wanden in lichte, neutrale kleuren.

2 ) Duidelijke functie van de ruimtes

Geef iedere ruimte in huis een duidelijke functie zodat kopers de mogelijkheden van een ruimte zien. Maak van een rommelzolder of rommelkamer een extra slaapkamer door er een bed te maken. (Voorbeeld: van de uitgepakte verhuisdozen of een opblaasbaar luchtbed met een sprei en een mooie voetensprei erover en wat kussens maken we al een bed!). Zo lijkt het huis opeens meer ‘functionele’ ruimtes te hebben!

3 ) Creëer ruimte

Kopers willen vaak een groter huis dan het huis waar ze vandaan komen. Zorg daarom dat je de ruimte in je woning goed laat zien. Laat een paar grote basis meubels staan en haal de rest zoveel mogelijk weg. Benadruk de pluspunten die jouw woning uniek maken zoals een schouw of openslaande deuren naar de tuin. Zorg er daarnaast voor dat er genoeg ruimte is om door je huis te lopen.

4 ) Opgeruimd en schoon!

Ruim alle overbodige spullen in huis op en wees hierbij kritisch. Hoe minder spullen, hoe beter. Laat alleen de dagelijkse gebruiksvoorwerpen staan en doe de rest in manden, dozen en bakken. Ruim kasten en bergruimtes ook goed op zodat je ruimte maakt om de dozen en manden te plaatsen tijdens de bezichtigingen. Schakel buren en familie in en informeer of je daar wat dozen kwijt kunt tijdens het verkoopproces. Je kunt ook tijdelijk een opslagruimte huren. Denk ook aan jassen en schoenen in de hal, overbodige cd’s en boeken in de woonkamer, dode planten in de tuin, knuffels en speelgoed van de kinderen.

Het is belangrijk dat je huis brandschoon is. Met name de keuken en badkamer kunnen niet schoon genoeg zijn. Denk aan een hotel waarin iedereen meteen in de badkamer kijkt of die wel schoon is. Een frisse geur in de badkamer en in de keuken geeft een schoon gevoel. Pak schimmel- en vochtplekken grondig aan.

5 ) Verlichting en sfeer

Zorg voor zoveel mogelijk licht in huis. Open de gordijnen en gebruik lichte kleuren op de muren: deze weerkaatsen het licht waardoor een ruimte groter lijkt. Verlicht ook donkere hoekjes in huis; verlichting brengt gezelligheid en sfeer.

6 ) Reparatie van achterstallig onderhoud

Mensen hebben het vaak druk met werk en gezin en kopen het liefst een huis waar niet veel meer aan hoeft te gebeuren. Afgebladderde verf, waterschade, loszittende plinten, lekkende kranen of piepende deuren kunnen (wellicht onterecht) het gevoel geven dat er nog veel gedaan moet worden. Zorg er daarom voor dat er geen achterstallig onderhoud is zodat kopers hier niet “doorheen” hoeven te kijken.

Wij hebben deze tips voor je samengesteld met onze vastgoed styliste Marieke. Wil je meer informatie over hoe je jouw huis verkoopklaar kunt maken? Klik dan hier om naar de website van Art Vastgoedstyling te gaan.


Terug naar overzicht