Aan- of verkoopmakelaar inschakelen; waarom is dit handig? - B&F Makelaar Den Haag

Aan- of verkoopmakelaar inschakelen; waarom is dit handig?

Overweeg je een huis te kopen of jouw huis te kopen te zetten? Dan vraag je je vast af waarom het handig is om een makelaar in te schakelen.

De makelaar weet wat werkt
Wanneer je een makelaar inhuurt, betekent dit niet alleen minder werk, zorgen en risico's, maar je haalt ook veel expertise binnen. Dit biedt jou een hoop voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet zelf alles te weten over het (ver)kopen van woningen. Henry Ford heeft ooit gezegd dat: "Wanneer je mensen inhuurt die slimmer zijn dan jij zelf bent, bewijst het dat je slimmer bent dan zij zijn".
De kunst is om de juiste match te vinden. Door in gesprek te gaan met een makelaarskantoor bekijk je of je een goed gevoel bij hen hebt. Hier spelen gezamenlijke visie, communicatie en deskundigheid een grote rol.

De makelaar bezit professionele onderhandelingstechnieken
Als je niet echt een goede onderhandelaar bent, kan het handig zijn om dit door een andere partij te laten doen. Het belangrijkste is dat je voor de onderhandeling een goed beeld hebt wat de woning waard is in de huidige markt. Hierna kan de onderhandeling beginnen. Op dagelijkse basis worden er door makelaars waardebepalingen gemaakt en onderhandelingen gevoerd. Deze ervaring kan jou voor veel problemen behoeden. Plotselinge ontwikkelingen worden door de makelaar in de juiste context geplaatst of daarnaast wordt er uitgelegd waarom je niet moet panikeren bij bijvoorbeeld een uiterst voorstel. Kortom: de ervaring van een makelaar is goud waard!

De makelaar kent de markt als geen ander
Het internet heeft de huizenmarkt transparant gemaakt. Maar niet alle (beschikbare) huizen staan op het internet en ook niet alle huizen worden direct van het internet afgehaald wanneer ze verkocht zijn. De makelaar is vaak op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de huizenmarkt en weet vaak al voordat een huis op de markt verschenen is, dat het te koop komt. Zo ben je er als eerste bij!

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, of juist een wilt aankopen, krijg je bijna altijd te maken met een (kleine of grote) verbouwing. De makelaar kan je hierbij adviseren en meekijken wat voor jou de beste opties zijn. Tot slot heeft de makelaar een groot netwerk aan bouwkundig keurders, aannemers of andere specialisten die jou hierbij kunnen helpen.
 
Kom je graag in contact met een ervaren makelaar die jouw doelen voorop zet? Neem dan vrijblijvend contact op met B&F Makelaar.


Terug naar overzicht